Anmäld till nästa tävling, dags att träna

Nu har  vi anmält  Olivia till  Agilitytävlingarn  de har i  Jokkmokk i November. Det blir agilityklass 1 med Nova ena dagen och sedan Hoppklass med både Tiffany och Nova dag två.
Vi var och tränade Tiffany och Smulan idag tillsammans med Minna och Eimi och deras hundar . Nova är fortfarande hos  farmor och farfar och har det gott. Tiffany gick inte så bra idag, men det är ju ett par veckor kvar att träna innnan det är tävlingsdags. Smulan däremot var riktigt duktig ikväll. Hon  brukar ha svårt att hålla sig från att springa i  tunnlarna helst hela tiden och efter varje hinder ....hon älskar tunnlarna....men nu klarade hon sig riktigt bra. Hon kunde ta sig igenom en hel bana och vänta på tillåtelse innan hon sprang igenom tunnlarna.  Kanske hon också kan börja tävla så småningom, fast nu väntar vi ju att hon skall börja löpa snart.

Nova på semester

Nova har varit och gästat barnens farmor och farfar i veckan. Nova har det säkert jätteskönt där och blir bortskämd på alla sätt. Är nog som en trevlig semester för henne att få vara ensamhund ett tag och att få all uppmärksamhet själv.
Här hemma blir det så lungt när vi bara har två hundar. Minns att skillnaden mellan när vi bara hade en hund och skaffade nummer två, det var inte så stor skillnad som vi trott,  det var först med den tredje som skillnaden märktes...framförallt när man promenerade med dem i koppel som hela tiden trasslar ihop sig. Kan bara tänka hur det blir för de som har fyra eller fem hundar med sig på promenaden.  Fast förutom att kopplena tjorvar ihop sig är det ingen sak att ha tre sheltis med på promenaden, för de är ju rätt sällan en shelte drar i kopplet.  Så tre hundar är nog rätt lagom för oss, än så länge i varje fall.

Här är en bild på våra tre tjejer från i våras.
En bild på våra tre shelite-tjejer

Ny blogg och agility

Jag har jag bestämt mig för att jag skall börja blogga här.  Syftet med att bloggen är att jag skall skriva mer om det som händer med oss och hundarna. Det är  blir lättare att snabbt uppdatera med olika saker och det känns också lättare att skriva både längre och mer personligt än det som blir under de olika rubrikerna på hemsidan.
Bloggen kommer mest att handla om våra hundar så klart men kanske en och annan sak också kommer med ibland.


Oliva har kommit igång att tävla i Agility med Nova och med Tiffany så det måste jag ju som stolt mamma och matteså klart skriva om.

I helgen var vi på en inofficiell agilitytävling på Grans Naturbruksgymnasium i Öjebyn.
Olivia tävlade för första gången i Agilityklass 1 med Nova och de gjorde en kanonlopp. Det blev 0 fel och en trejeplats. Det var ett verkligen bra resultat för att vara första tävligen i Agilityklass och den andra någonsin. 


Fick inte med bilder från sista tävlingen så här är bilder från tävlingsdebuten på Piteå BRK i början av oktober.
Det blev inga foton från  helgens tävlingar men här är istället en från deras tävlingdebut på Hösthoppet i September som ordnades av Piteå brukshundsklubb

HÄr är Oliva och Tiffany på samma tävling.
Och här kör Oliva och Tiffany sitt första lopp på samma tävling.


RSS 2.0